Home /Микросам Академија
Site Map    
 
Home
About Us
New! Automated fiber placement
Impregnating Machines
Filament Winding
CNC Machines
Auxiliary Equipment
Wind Energy
Mikrosam Academy
Support
Contact

 

Микросам–Академија за таленти – нов предизвик

Мисијата на Микросам–Академијата е да го поттикнува ителектуалниот и личниот развој на талентираните млади луѓе, преку понатамошно образование и дообука. Преку нашата помош за развој на способностите за планирање и стратегиите кои им се неопходни за успех во областа на техничките науки, ќе креираме високо конкурентна работна сила на глобалниот пазар на труд.

Микросам–Академијата верува дека сите талентирани млади луѓе би требало да добијат опсежно образование, кое би требало да вклучува заеднички искуства на учење во областа на техничките науки. Така создадените можности, ќе овозможат истражување на областите од личен и професионален интерест.

Но, што е тоа што нè прави толку популарни? Ние сме популарни поради модерните методи во предавањето, мултимедиското образование, мотивацијата, елементите на самостојно учење, вистинското животно искуство итн. За задоволување на образовните потреби на студентите, ставена е на располагање огромна база на податоци, која вклучува: литература, видео–материјали, дополнителна документација, како и директен пренос на предавања од извонредни професори од универзитети во САД. Дел од концептот на Академијата е и директен трансфер на знаење преку предавања и презентации, кои ги одржуваат домашни и странски афирмирани експерти, бизнисмени и професори за време на нивната посета на Академијата.

Во потера по правото на квалитетно образование, Микросам–Академијата верува дека сите луѓе можат да учат. Тоа е и главната причина поради која Академијата се посветува на обезбедување ресурси, за поддршка на своите високи очекувања за академски, општествени и лични достигнувања.

Микросам–Академијата е само дел од целокупниот концепт на Микросам за промена на пристапот на работа, образование, на размислување, како императив за постигнување на заедничката цел: Подигање на нивото на техничко–технолошки развој на Република Македонија.

 

 

 

 

Предавачи

Фото галерија

<<Назад

 
 
     

 

 

 

 

 

 

 

EXHIBITIONS

COMPOSITE-EXPO - 2010
3rd International Specialized Exhibition in Moscow Russia
February 24-26, 2010
Pavilion 1, Hall 1, Crocus Expo
Moscow
Russia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
©Copyright 2008 A.D. MIKROSAM